Gåte i Gammelgruva

Lørdag 7. mars starter Gåte sin akustiske turne 2020 i Gammelgruva på Løkken Verk.

Storåsfestivalen AS arrangerer i samarbeid med Orkla Sparebank Gåtes første akustiske konsert, i ærbødige Gammelgruva på Løkken.

Gåte har sterke bånd til Meldal og Orkland, og ingen steder egner seg bedre for å bergta enn i «Arbeidets og Slitets Katedral».

Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli ble opplært i folkemusikk fra ung alder, og de vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

"Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned…"

Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde.

Med Gunnhilds mektige stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung tramporgel, gitarer, feler og andre akustiske instrumenter, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken.

  • Fri alder
  • Billetter i salg nå følg link