Gammelomformeren - foredrag og omvisning

Bårdshaug omformerstasjon. Omformer’n. Gammelomformer’n. Den monumentale bygningen fra 1917 går under mange navn.

Har du lurt på hva som finnes bak portene? Fredag 7. august får du muligheten til å høre historien og bli med på en unik omvisning inne i en bygning som har vært avstengt for offentligheten siden den ble oppført.

Krigsminnet som ligger sentralt til på Orkanger har mye potensiale til å bli en viktig ressurs for lokalsamfunnet. Hvilket potensiale ligger i veggene? Møt opp og få innsikt i en bygning som “alle” har et forhold til, men som svært få vet noe særlig om.

  • Vet du hva som finnes i den gamle omformerstasjonen på Bårdshaug?
    Vet du hva som finnes i den gamle omformerstasjonen på Bårdshaug?

Billetter

Her kan du kjøpe billett til foredrag og omvisning på Gammelomformeren. 

MiST Sommerkort gjelder ikke til dette arrangementet.

Skjermbilde_2020-07-23_kl._12.38.55.png

Om foredragsholderne

Foredragsholderne, Ola Hjelen og Hilde Tysnes, er to nyutdannede arkitekter fra NTNU som før sommeren leverte masteroppgaven “Omforming: Revitalisering og dokumentasjon av Bårdshaug Omformerstasjon”. Gjennom oppgaven har studentene tilbrakt mye tid inne i bygningen, utført grundige undersøkelser og fått oversikt over bygningens historiske utvikling. I tillegg har de utarbeidet anbefalinger til hvordan bygningen kan bli brukt videre og bli en ressurs for lokalsamfunnet. 

Program:

18.00 Foredrag av studentene i Gammelomformeren felles for besøkende. 

Etter foredraget er det mulig å bli med på omvisning i bygget. (gruppen deles opp i flere omvisninger ved stor påmelding)

Servering:

Orkla Industrimuseum selger kaffe, brus og muffins. 

Kr. 150,-