Geologiutstilling

Mineralutstillingen på Informasjonssenteret er bygd opp rundt museets egen samling, supplert med bidrag fra private samlere for å presentere et bredt utvalg av mineralforekomstene i Løkkenfeltet.

  • Museet har ei samling med mineraler som er utstilt på Informasjonssenteret (Foto/Photo)
    Stine Aasløkk / Orkla Industrimuseum

Mineralmonteren viser et bredt utvalg av de mineralene som forekommer i Løkkenområdet. Samlingen består i hovedsak av materiale som er innsamlet under gruvedriften. Lite materiale ble tatt ut av produksjonen for slike formål under driften. På den tiden var en mest opptatt av å drive ut malm.

Vakre mineralstuffer ble derfor sjelden tatt vare på, ja, knapt oppdaget. Bare i særlige tilfelle ble vakkert materiale sikret for ettertiden. Mineralene som står utstilt er derfor det eneste gjenværende i god kvalitet. Dette materialet er i dag uerstattelig.

Det øvrige materiale som er representert i utstillingen er innsamlet i de senere år. Private samlere har bidratt med supplerende materiale for å kunne presentere et bredest mulig utvalg av mineralforekomstene på Løkken med omland.

Forside geologihefte (Foto/Photo)

I museumsbutikken kan du kjøpe en guide til geologiske severdigheter og mineralforekomster i Løkkenfeltet. Foruten en innføring i den geologiske historien, er det også presentert flere turer til interessante geologiske severdigheter i området.